Benvinguda

L'alumnat de les Aules Obertes volem ensenyar-vos alguns dels nostres treballs. Esperem que us agradin.

CINEMA EN CURS:


Aquet any hem fet el taller de cinema en curs, ho vem fer al nostre institut amb el nostre professor (Enric) i amb el (Pablo)  que es el professor de cinema en curs.
Com que era el primer any que vem fer cinema en curs no sabiem res com funciona el taller, al principi vem fer retrats de personatges, a nosaltres mateixos, també vem fer plans lleugers, després vem  aprendre a muntar el material (la camera, el so, el tripode, etc), després del material hem fet els Minuts Lumière, primer de tot ens van explicar que son i després cada uno de nosaltres va fer un Minut Lumière, com van fer els germans Lumière.
Després de tot el que vem treballar i aprendre ens hem concentrat només en el tema de la                                                                                     pel · lícula, vem treballar com filmar un pla, com gravar el so, com fer la panoràmica, etc.
Al principi ens va costar una mica triar el tema de la pel · licula i entre tots nosaltres hem triat el tema de la separació dels pares i de l'amistat. Això és perquè alguns companys nostres han viscut aquesta experiència, ens van donar idees.
Hem treballat molt el personatge, com ha d'actuar en els plans, com ha d'expressar els sintiments, com ha d'estar vestit, etc.
El tema de la localització era en una casa d'un company de classe. Primer ens va portar unes fotos de la seva casa ( les habitacions, la cuina, el menjador, etc) i tambe ens va portar fotos  del portal i també de terrat. I abans d'anar a gravar per uns dies ens hem anat a veure el lloc, on posarem la camera, el so, el tripode, per on entrarà el protagonista i moltes coses més.
Els quatre dies de la gravació han estat cansats però divertits. Quan vem començar a filmar alguns plans al principi no ens sortia el que volíem i alguns  ens van costar molt  de fer-los. A vegades hem rodat plans que ens han sortit malament i en lloc  d'enfadar-nos ens riem de tanta ràbia, però encara que eren quatre dies eres inoblidables. En aquests quatre dies hem après moltes coses de cinema en curs.
També ens ha influenciat en alguns plans la pluja. A vegades nosaltres no voliem que plogués, però quan plovia  aprofitàvem de gravar alguns plans que volíem que sortís la pluja.
Tenim quasi 4h de gravació en les cintes.  Hem tingut moments bons, i els dolents ens hem rigut molt també. Ens hem enfadat, lluitat, a vegades no aceptàvem les idees d'uns altres i ens barallàvem perquè cadascú de nosaltes tenia una idea. Hem hagut d’explicar-nos i arribar a acords.
Després de tot això  ens hem dedicat a muntar la pel · lícula.  Poc a poc cada hora anàvem dues persones per muntar.
Nosaltres el dia 28 de maig vam anar a la Filmoteca a presentar la nostra pel · lícula, va ser una experiència molt bonica, encara que alguns alumnes  ja havien passat per la mateixa experiència que nosaltres. A nosaltren ens vam tocar presentar el film a la tarda. Vam passar el nostre curt, estàvem molt nerviosos per si els agradaria als altres centres.  Al dia següent també el vem presentar al Cente civic de Sant Martí perquè  la veiessin les nostres famílies, professors i amics. Tothom ens va felicitar per la feina que hem fet.