Benvinguda

L'alumnat de les Aules Obertes volem ensenyar-vos alguns dels nostres treballs. Esperem que us agradin.


El passat dijous dia 3 de març del 2011, quatre alumnes de l’Aula Oberta de l’INS Joan d’Àustria, vam anar a fer una visita al parc de Bombers de Barcelona, al parc de Llevant que està situat al carrer Pere IVamb el carrer Castella, al barri de Poblenou.

Vam passar tot el matí allà, amb els companys Esfrailen Constanza, Brayan Fernando, Unay Hernàndez i jo Joan Roig, acompanyats pel nostre tutor Enric Bernal amb la nostra professora del treball, la Raquel, i la coordinadora del treball. Vam passar tot el matí al parc, entrevistant a un dels bombers que ens va atendre, gravant les trucades d’emergència que hi havia, parlant amb el sergent i el seu company, molt simpàtics … En el moment d’entrevistar al bomber Àlex, ens va explicar moltes coses, però una que ens va impressionar i també ens va posar la cara trista, va ser que fa 2 mesos se li va morir un company de feina, mentrestant estaven apagant un incendi, va ser molt trist. A més ens va explicar també, que si algun dia l’ha tingut molt trist, a l’hora de sopar sempre es fan comentaris graciosos de l’accident, perquè així és la manera de perdre la por, i guanyar-se més confiança en ells a l’hora d’actuar.

Més tard vam gravar dues sortides, una que va ser anul.lada i l’altra que va ser d’un incendi que va haver-hi aquella matinada a un edifici de la Rambla Prim amb Rambla Guipúscoa al districte de Sant Martí que per sort no va haver-hi morts. Després l’Àlex, el bomber que vam entrevistar, va haver d’ acompanyar als seus companys per l’incendi, i ens vam quedar amb el sergent, i ell ens va acabar de completar la feina, vam gravar des de fora, com s’obrien les portes i des de dins del parc com es tancaven. Tot seguit vam pujar a una torre molt alta on els bombers fan proves, per baixar en corda, i en cas d’un incendi, baixar una persona des de dalt.

Quan vam pujar e s veien unes vistes impressionants, però la mala sort és que plovia i ens vam mullar una mica. Després des de dalt vam veure el bomber Àlex ( el que vam entrevistar ) que tornava de l’incendi.

Són uns bombers molt simpàtics, sobretot el sergent i el seu company que ens van fer passar una bona estona rient fent comentaris graciosos, i ens van dir que podíem anar a la tarda mateix a gravar el lloc de l’accident, on havia l’incendi.

Per la tarda vam anar els 4 companys al lloc de l’incendi, i ens vam veure amb els mateixos bombers, el sergent que ens va atendre a l’últim moment estava dins del camió preparat per si s’hagués de tornar a pujar al pis. Vam pujar a dalt, es començava a sentir un olor de fum impressionant, una dona ens va explicar que quan l’incendi ella estava fora de Barcelona i la seva filla els va trucar dient que s’estava cremant el seu bloc. De la manera que ens parlava es notava molt afectada i molt preocupada. Vam fer alguns videos de la casa, i després vam baixar amb un bomber que ens va veure aquell matí al parc. Li vam explicar que quan acabéssim aquest treball els hi faríem una còpia d’agraïment.

Així va ser el nostre dia al parc de bombers. Molt interessant!